Smokkelavond

Waan u in de jaren 20 van de vorige eeuw, tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten van Amerika.
Vele families van het Italiaanse eiland Sicilië waren vanwege “het land van de onbeperkte mogelijkheden” overgekomen om hiervan te kunnen profiteren, zo ook de Maffia.

Al gauw waren ze op de hoogte van de Amerikaanse drankzucht en begonnen zo hun geheime distilleeractiviteiten (Moonshining). Het duurde niet lang of de FBI kreeg hier lucht van. Zij zetten toen alles op alles om deze praktijken de kop in te drukken. Het was een hele klus om de distilleerderijen te vinden en te ontmantelen.

De FBI beperkte zich al gauw tot het pakken van de “Runners” (mensen die de smokkelwaar vervoerden). 
De maffia families hadden er al gauw genoeg van, hun familie in het gevang te moeten zien verdwijnen. Ze ronselden “vrijwilligers” die tegen vergoeding het vuile werk voor hen opknapten. 

Het programma kan er als volgt uitzien:
18.00 uur              De barbecue
20.00 uur              Smokkeltocht
22.30 uur              Prijsuitreiking bij het kampvuur
23.30 uur              Einde arrangement

Arrangementsprijs: € 61,50 p.p.
Kinderprijs (4 t/m 11 jaar): € 55,50 p.p.   
Minimale deelname: 20 personen


INHOUD ARRANGEMENT BESTAANDE UIT:

U wordt ontvangen bij Hollands Venetië
18:00 tot 20:00

De Barbecue

Geniet van een heerlijk goed gesorteerde barbecue

Bestaande uit:
Procureurlapje, hamburger, speklapje, kipsaté en varkenshaassaté. Diverse eigen gemaakte salades, warme en koude sauzen, stokbrood met kruidenboter en frites.


20:00 tot 22:30

Smokkeltocht

Bij Arendshorst Buitenactiviteiten stapt u met uw groep in de fluisterboot. Vervolgens vertrekt u richting de whisky distilleerderij op het eiland van het meer. Hier kunt u proeven van de sfeer en de whisky.

Na de whisky krijgt u de smokkelwaar uitgereikt, deze bestaat uit drank, sigaretten en drugs. Welke familie lukt het om de meeste smokkelwaar op een slinkse manier naar de kroeg te brengen?

Pas op voor de FBI, als ze u te pakken krijgen controleren zij u op smokkelwaar.

Het team (familie) dat de meeste smokkelwaar binnen brengt zal vanavond extra aandacht krijgen. Maar diegene die wordt betrapt moet zijn smokkelwaar inleveren.

 


22:30 tot 23:30

Prijsuitreiking smokkeltocht

Bij terugkomst brand het kampvuur al en kunt u, onder het genot van twee warme hapjes en twee drankjes, nog even gezellig zitten en napraten over de ervaringen van deze avond. Wanneer alle teams terug zijn zal de prijsuitreiking plaats vinden met voor iedereen een leuk aandenken aan deze tocht.